یادداشت رئیس حوزه هنری زنجان

جشنواره تولید آثار استانی به دنبال ترویج گفتمان انقلاب اسلامی است

در دنیایی که مدعیان هدایت بشر به طبل و شعار توخالی « هنر برای هنر» می کوبند «گام» ارزشمند ما بیانگر آن است که زیبایی هنر هنگامی است که با اخلاق و معنویت همراه باشد.

گام چهارم جشنواره تولیدات استانی در مهر امسال رایحه خوشایند ی را به مشام می رساند که برگزاری سه دوره گذشته آن با کمیت و کیفیت مشاهده شده و با طی مسیر ترسیم گشته توقع و انتظار را برای ادامه راه از «گام» به «خیز» مبدل ساخته است. انبوه آثار ارسالی از سراسر کشور با مضمون و محتوای ارزنده، بیانگر دستیابی این جشنواره به اهداف خود است، اما نکته قابل تأمل در این میان، رشد قابل توجه آثار ارسالی در بخش ادبیات پایداری است. تمایل به فعالیت گسترده مراکز استانی در این بخش نشان از خیز عظیم برای بیان وقایع و رویدادهای تلخ و شیرین دوران انقلاب و دفاع مقدس می باشد. خاطرات و داستانهایی که وجهه انسانی و اخلاقی آن درکنار معنویت و اخلاص برای هر خواننده ای در هر کجای دنیا شیرین و خواندنی است . برگزاری برنامه شب خاطره دوران دفاع مقدس و انقلاب و رونمایی بیش از 120کتاب نیز از دیگر رویدادهای شیرین و به یاد ماندنی در این رویداد بزرگ فرهنگی کشور می باشد. استقبال کم نظیر همراهان و علاقه مندان از این برنامه حلاوت و زیبایی جشنواره را دو چندان می نماید .

در دنیایی که مدعیان هدایت بشر به طبل و شعار توخالی « هنر برای هنر» می کوبند «گام» ارزشمند ما بیانگر آن است که زیبایی هنر هنگامی است که با اخلاق و معنویت همراه باشد.

فلذا نکوداشت یاد و خاطره ایثار و شهادت در یک رویداد بزرگ هنری به منظور ترویج و تبلیغ «گفتمان انقلاب اسلامی است.» گفتمانی که از راه تعقل و تدبر و با زبان شیوای هنر به مخاطب رسانده می شود. اگر چه ساز و کار مناسب جشنواره در نحوه نمایش و حضور آثار در جشنواره نیز بیانگر آن است که بنای حوزه هنری انقلاب اسلامی به منظور ترویج گفتمان از طریق بهترین و زیباترین آثار هنری می باشد. کاری دشوار اما دلنشین در فضای رقابتی به همراه رفاقت برای یک هدف واحد و آثار هنرمندان حاضر در این رویداد هر یک چونان خورشید درخشنده است که به حد وسع و توان خویش روشنی بخش است و طی طریق مسیر حق و حقیقت را پرتلألو نموده است.

  محمدرضا اسماعیلی

رئیس حوزه هنری زنجان





تعداد کل نظرات : 0 منتشر شده : 0 منتشر نشده : 0 غیر قابل انتشار : 0

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره